Mikä on BDSM? Bondage, Domination ja muut seksuaaliset käytännöt

perjantai, 26 marraskuu2021

Orjuus, dominointi, sadismi ja masokismi. Jos otamme näiden neljän sanan alkukirjaimet, mitä lyhenteitä saamme? BDSM:n ne . Niillä tarkoitamme eroottisten käytäntöjen sarjaa, jotka niihin osallistuvien vapaasti sopimana ovat joissain tilanteissa tai joidenkin ihmisten mielestä elämäntapaa kuvaava termi.

Tämän, jonka olemme sanoneet edellisessä kappaleessa, vastaisimme nopeasti jokaiselle henkilölle, joka kysyi meiltä mitä BDSM on tai sen merkityksestä. Osoittaisimme siis, että nämä lyhenteet kattaisivat kuusi eri eroottista muotoa: ne, jotka on jo mainittu edellä sekä sanat Discipline ja Submission. Kaikki nämä eroottiset modaliteetit toisiinsa liittyvinä olisivat osa niin kutsuttua vaihtoehtoista seksuaalisuutta.

Monet ihmiset uskovat, että saadakseen hieman käsitystä näiden tieteenalojen harjoittamisesta, riittäisi tutkia sitä pohjatonta kuoppaa, joka on Internet. Kirjoittamalla hakukoneeseemme esimerkiksi ilmaisun BDSM Tube , pääsisimme äärettömään luetteloon BDSM-videoita, jotka tietämättömien mielestä voisivat auttaa meitä tietämään, mistä puhumme, kun puhumme tästä konseptista.

Mikään ei ole kauempana todellisuudesta. Usein netissä BDSM-nimikkeen alla kiertävät videot osoittavat meille, ettei se ole juuri sitä, vaan pikemminkin kova tai äärimmäinen tapa harjoittaa seksiä .

Tässä artikkelissa puhumme heidän syntymästään ja historiastaan, yritämme hahmotella, mihin he viittaavat, ja kerromme yksityiskohtaisesti, mitkä ovat säännöt, joita on noudatettava, jotta tietty eroottinen käytäntö voidaan luokitella BDSM-harjoitus .

BDSM harjoitus

BDSM: termin historia

Se oli huhtikuussa 1991, jolloin termi, jolle omistamme tämän artikkelin, näki valon ensimmäisen kerran. Se esitettiin nettiuutiskuvassa. Tällä oli tarkoitus antaa nimi jollekin, joka oli olemassa jo 60-luvun lopulla ja 70-luvun alussa.

Joidenkin teoreetikkojen mukaan jotain, jonka termi BDSM aikoi kattaa, oli syntynyt tietyissä brittiläisissä ja pohjoisamerikkalaisissa homoseksuaalisissa yhteisöissä. Näiden teoreetikkojen mukaan sadomasokistiset homoseksuaaliset aktivistit molemmin puolin Atlanttia olivat vähitellen luoneet alakulttuurin, joka sisälsi edellä mainitut käytännöt (orjuus, dominointi jne.) sekä fetisismi .

Noina aikoina, sitten bedesemero liittyy suoraan homo maailmaa. Bedesemero oli lisäksi erityisen haluton avautumaan lesbo- ja heterouniversumille. Tähän maailmaan kuuluneet hylkäsivät lisäksi sen tosiasian, että heidän rituaaleissaan suoritetut asiat ymmärrettiin vain peliksi.

Tämä asenne muuttui asteittain ja siten nämä käytännöt ja niiden ympärillä pyörivä maailma lähentyivät vähitellen lesbokulttuuria ja heteromaailmaa. Itse asiassa 1990-luvun alussa heteromiehiä ja naisia ei enää paheksuttu sellaisiin käytäntöihin ryhtymisestä. On jopa hyväksytty, että jotkut ihmiset ymmärsivät erilaiset käytännöt eräänlaisena pelinä. BDSM:stä ja sen rituaaleista voisi mennä sisään ja ulos sisäistämättä sitä eräänlaisena elämäntapana .

Sadomaso

BDSM-käytännöt

Kuten olemme nähneet, on olemassa useita käytäntöjä, jotka kattavat tämän lyhenteen. Jokaisen niistä alkukirjain osallistuu niiden lyhenteiden muodostukseen, joista puhumme. Katsotaanpa, mistä kukin näistä käytännöistä tai tieteenaloista koostuu:

  • Orjuus Tätä termiä käytetään yleensä puhumaan käytännöstä, joka koostuu henkilön kokonaan tai osittaisesta liikkumattomuudesta käyttämällä köysiä, köysiä tai muita elementtejä. Eroottisen orjuuden taide on lähellä japanilaista Shibaria , ja se liittyy läheisesti siteisiin, joita ylläpidettiin herrojen ja orjien välillä, ja siksi sillä on erittäin tärkeä rooli Domination- ja alistumispeleissä.
  • Kuri Tämä termi viittaa normeihin, tottumuksiin ja käyttäytymiskäytäntöihin, joita alisteisessa asemassa olevien ihmisten on noudatettava Domination ja alistumisen käytännöissä. Kun puhumme kurinalaisuudesta, puhumme koulutuksesta, säännöistä, täsmällisistä palkkioista ja ennen kaikkea rangaistuksista. Mainitut säännöt ja mainitut rangaistukset palvelevat hallitsevaa henkilöä käyttämään valtaansa alistuvan henkilön suhteen.
  • Dominointi Tämä termi viittaa rooliin, jonka yksi parin jäsenistä omaksuu hallitakseen toista. Parin jäsen, joka ottaa haltuunsa toista, voi ottaa monia nimiä: Mestari, Herra, Dom tai Mestari, jos hallitseva osapuoli on mies, ja Dominatrix tai Dominatrix, Domme, Lady, Mistress, Domina, Madame, Mistress tai Maîtresse, jos hallitseva osapuoli on nainen.
  • Lähetys Tällä sanalla viittaamme Dominationin täydentävään rooliin. Tässä tilanteessa henkilö alistetaan ja asetetaan hallitsevan henkilön käskyjen ja tahdon alle, tottelee ja noudattaa hänen käskyjään ja saa rangaistuksensa.
  • Sadismi Kun puhumme sadismista, puhumme niistä, joissa henkilö saa iloa aiheuttamalla kipua tai nöyryytystä toiselle. Sadismi on termi, joka on johdettu kuuluisalta Marquis de Sadesta . Sadismista puhuttaessa on tehtävä selväksi, että BDSM:n puitteissa harjoitetulla ei ole mitään tekemistä rikollisen ja laillisesti vainotun sadismin kanssa. Kuten kaikki bedeme-käytännöt, myös tämän on pysyttävä yhdellä pilarilla: osapuolten välisen konsensuksen varassa.
  • Masokismi Samalla tavalla kuin alistuminen on Dominationin täydentävä muoto, masokismi täydentää sadismia. Kun puhumme masokistisesta käytännöstä, puhumme autuaasta käytännöstä, jossa yksilö kokee fyysistä tai psyykkistä kipua. Tämän kivun rajat, jotta voidaan puhua BDSM:stä, on sen kokevan henkilön asetettava ja näitä rajoja on noudatettava aina.

Dominatrix

Konsensus ja turvallisuus

Sadismista puhuttaessa olemme huomauttaneet, että yksi BDSM:n perustana olevista pilareista on konsensus . Mitä tarkoitamme sillä? Että mitään bedesemera-harjoitusta ei saa toteuttaa ilman, että molemmat osapuolet, Hallitseva ja alistuva, suostuvat osallistumaan siihen ja tekemään sen tietyllä tavalla eikä toisella.

Niille, jotka olivat osa bedemesera-kulttuurin alkua Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa, BDSM:n tulisi olla "Turvallinen , järkevä ja yksimielinen" eli turvallinen, järkevä ja yksimielinen.

Turvallisuuden käsite liittyy siihen, että tällaiseen harjoitukseen osallistuvien tulee osata toteuttaa se ja käyttää sen suorittamiseen tarvittavaa materiaalia. Laitteita on monenlaisia, ja niiden käytön ja riskien tunteminen on olennainen edellytys, jotta voidaan kohdata minkä tahansa harjoituksen suorittaminen ja taatusti nauttia siitä huolehtimatta loukkaantumisista, onnettomuuksista, jne.

Turvallisuuden tehokkaan olemassaolon edellytyksenä on, että Bondage-, Discipline- tai Sadomaso- harjoituksiin osallistujat noudattavat hyvän järjen vaatimusta. Tämäntyyppisten harjoitusten ystävät eivät ole epätasapainoisia ihmisiä. Henkisesti epätasapainoinen ihminen ei voi osallistua sellaisiin rituaaleihin ja leikkeihin. Näin tekemällä vaarannetaan itsensä ja kumppaninsa.

Lopuksi bedesemera-harjoituksen osallistujien tulee sopia sen muodosta ja intensiteetistä. Konsensus on välttämätöntä. Ilman sitä ei ole BDSM:ää. Ja yksimielisyys merkitsee rajojen asettamista. Tätä varten on välttämätöntä tuntea itsesi hyvin ja tuntea omat makusi ja kykysi. Tässä mielessä rehellinen vastaaminen BDSM-testiin on hyvä tapa tietää, missä kukin osapuoli on.

Heidän on myös neuvoteltava niin sanotusta turvallisesta sanasta . BDSM-suhteeseen osallistuvien on kehitettävä sana tai signaali, joka palvelee hallitsevaa, alistuvaa tai orjaa osoittaakseen harjoituksen aikana, että he haluavat lopettaa joko asteen, olosuhteiden tai toiminnan perusteella. jota kehitetään. Siinä vaiheessa ei ole väliä, missä rajat on aiemmin asetettu. Kukaan ei ole velvollinen kestämään sitä, mitä hän ei halua kestää.

Fetisismi