Shibari: Japanin orjuus tai eroottisen orjuuden taito

keskiviikko, 08 syyskuu2021

Tähän mennessä pelissä lähes kaikki tietävät, että lyhenne BDSM käsittää sarjan käytäntöjä, kuten bondage , domination / alistaminen ja sadomasokismi. Ensimmäinen näistä eroottisista käytännöistä perustuu parin ruumiin liikkumattomuuteen köysillä. Kun tämä immobilisaatio suoritetaan hyvin erityisiä tekniikoita ja esteettisiä kriteerejä noudattaen, näiden siteiden käytäntöä kutsutaan Shibariksi .

Eroottinen solmio ('shibari' tarkoittaa kirjaimellisesti "solmio") on japanilaista alkuperää oleva taide. Lähellä sukua siihen (itse asiassa sitä käytetään joskus synonyyminä) löydämme termin "kinbaku", joka kääntäisi jotain "tiukasti sidottua".

Kutsummepa sitä tavalla tai toisella, eroottisen orjuuden taiteella on selvästi japanilaisia piirteitä. Miksi? Koska kielten luova käyttö on jotain japanilaiselle kulttuurille ominaista. Esimerkiksi solmuilla on erittäin vahva läsnäolo shinto -uskonnossa. Shibari -solmut eivät siis tee mitään muuta kuin noudattavat vuosituhannen kulttuurin perinnettä, joka on muuttanut köydet myös ja pitkän ajan kuluessa kidutusmenetelmäksi.

Ajan myötä köysien käyttö sai aistillisempaa ilmaa ja oli erittäin hyödyllinen elementti dominoinnin ja alistumisen eroottisissa peleissä. Raakuus muuttui nautinnoksi, ja se, mikä aikaisemmin aiheutti kipua, stimuloi nyt tiettyjä ihmiskehon erogeenisiä alueita.

Eroottinen sidonta

Eroottinen orjuus: aistillinen ylivalta

Ja tämäntyyppisillä käytännöillä sen lisäksi, että hallitseva teko (joka myös) kaapataan täysin visuaalisesti, saavutetaan esteettinen ja aistillinen vaikutus. Köydet painavat sidotun henkilön kehon herkkiä kohtia ja erogeenisiä alueita, jotka voivat siten tuntea itsensä erityisen halauksen vastaanottajaksi.

Psykologit puhuvat siitä, missä määrin erittäin voimakkaita ja samalla ristiriitaisia psykologisia vaikutuksia syntyy sidotun ihmisen tietoisuuteen. Tämän halauksen tunteen rinnalla esiintyy avuttomuuden tunne, joka tuottaa voimakkaan adrenaliinikuormituksen.

Tämän tyyppisen harjoittelun ystävät puhuvat taistelusta, tanssista, tanssista, dramatisoinnista ... Siksi monet valokuvaajat ovat päättäneet tehdä shibarista olennaisen osan taiteellista työtä. Näkyvin niistä on Nobuyoshi Araki, genren klassikko. Hänen työnsä tarkkailu on ajatella aitoja taideteoksia, joissa eroottinen solmio saavuttaa maksimaalisen ilmeikkyytensä.

Shibari

Shibari -kielet

Tämäntyyppinen sitominen edellyttää erittäin erityisten köysien käyttöä. Shibarin merkkijonojen on oltava kasvikuitua. Materiaaleja, joita käytetään pääasiassa niiden valmistukseen, ovat hamppu ja juutti, mutta käytetään myös kookosta, pellavaa, puuvillaa tai riisiä.

Miksi nämä materiaalit on valittu? Tähän kysymykseen on useita vastauksia, mutta yleisin on, että näistä materiaaleista valmistetut shibari -kielet ovat helpompia käsitellä ja aiheuttaa tuntemuksia paremmin tämän käytännön filosofian mukaisesti.

Koska ne on valmistettu kasvikuidusta, merkkijonot on hydratoitava. Tämä helpottaa niiden käsittelyä (ne liukuvat paremmin) ja pidentää niiden käyttöikää. Niiden kosteuttamiseksi ei suositella mehiläisvahaa eikä muita eläinperäisiä rasvoja. On aina parempi käyttää esimerkiksi jojobaöljyä tai jotakin sitä sisältävää kermaa.

Tämän tyyppisen köyden huolto ja puhdistus on välttämätöntä sen suorituskyvyn takaamiseksi. Hyvä tapa pestä ne on laittaa ne kansi pesukoneeseen ja käyttää hellävaraista ja lyhyttä ohjelmaa. Niiden pesemiseksi on välttämätöntä käyttää vain kylmää vettä ilman minkäänlaista pesuainetta.

Kun ne on pesty, ne on kuivattava jännityksessä, tuuletetussa paikassa ja suojattava auringolta. On tärkeää, että kielet ovat kireät kuivumisen aikana, koska muuten ne voivat löystyä.

Kun ne ovat kuivuneet, sinun on tiedettävä, miten ne säilytetään. Parasta on ripustaa ne pylväästä viileään, tuuletettuun paikkaan, joka on suojattu auringonvalolta. Niitä ei missään tapauksessa saa säilyttää muovipussissa. Jos se tehdään, on hyvin todennäköistä, että ne kasvavat hometta.

Shibari -kielet

Shibari -tekniikka

Ennen japanilaisen eroottisen orjuuden harjoittamista on aina pidettävä mielessä, että kuten kaikki BDSM -käytännöt, suoritettavat pelit on sovittava täysin hallitsevan ja alistuvan osan välillä ja niiden rajat on määriteltävä kokonaan. Jos kirjoitat Googlessa lausekkeen shibari -opetusohjelma, näet, että tämä periaate sisältyy kaikkiin tämän tyyppistä käytäntöä käsitteleviin opetusohjelmiin.

Näissä teksteissä keskustellaan shibari -tekniikoista, nimetään joukko sidontatyyppejä , niiden suoritusmuoto ja annetaan perussuosituksia, jotka liittyvät ensisijaisesti turvallisuuteen.

Ja väärinkäytökset voivat aiheuttaa hankaumia ja jopa vammoja lihaskudoksissa, hermoissa ja nivelissä (varsinkin kun suoritetaan täydellisiä tai osittaisia suspensioita).

Tämän riskin minimoimiseksi on muodostettava sujuva ja vilpitön kommunikointi sidottavan ja sidotun henkilön välillä. Varotoimenpiteitä on noudatettava, jos sidotulla henkilöllä ei ole kokemusta, hänellä on verenkierto- tai sydän- ja hengitysvaikeuksia tai hänellä on alhainen verenpaine. Kaksi hyvää tapaa varmistaa turvallisuus eroottisen orjuuden harjoittamisen aikana on säännöllisesti tarkistaa raajojesi kunto ja pitää tylppäkärkiset sakset kädessä, jotta köysi voidaan katkaista nopeasti hätätilanteessa.

Shibari -kielet